Пути христианской жизни

Пути христианской жизни

К.: Дух і літера, 2001. – 280 c.
Мова рос. – Обкл. тверд. – Форм. 60х84/16 – ISBN 966-7888-13-4
Наклад книги закінчився!

Книга «Шляхи християнського життя», написана дивовижною людиною, яку знають і люблять у всьому християнському світі. Її автор – митрополит Антоній Сурозький (Блум).

Господь йому відкрився, коли він у юні роки читав Євангеліє від Марка й виразно відчув присутність Христа. Відтоді він ніколи не був один, бо Господь справді став для нього «шляхом, істиною та життям».

Митрополит Антоній – це свідок, свідок Божественної любові, яка відкрилася йому у Христі. Він один із найвідоміших ієрархів Православної Церкви, проповідник Слова Божого та богомудрий служитель Божих таїн.

Владика Антоній володіє непідробним даром особистісної інтонації. Його слово проникає в душу, відкриває глибини нашого єства. Цей дар Бог довірив владиці Антонію за його смирення і співчутливу любов. Слово його свідчить про живий вогонь великих подвижників від часів апостольських до новомучеників нашої епохи. Тим, хто каже сьогодні: «Христа ми не зустрічаємо, як вони зустрічають…», – владика відповідає: «Так, але ж ми зустрічаємо людей, котрі знають Христа, котрі вірують у Нього. Є стара приказка: ніхто не може зректися всього, щоб піти услід за Богом, аж доки не побачать на обличчі хоча б однієї людини сяйво вічного життя… Деколи людина сяє. Часом ми знаходимо у людині таку глибину, такий простір любові, самозречення, котрий вже не належить землі. Це розкриває нам початок небесного».

«Перебувайте в Моїй любові», – втіленню цієї Христової заповіді любові присвячене служіння владики Антонія. Його надихає любов, котра глибша, милосердніша, співчутливіша, смиренніша за звичні слова людські. Це любов Самого Христа, і я сподіваюся, що завдяки звитяжному слову владики Антонія, любов ця стане набутком багатьох.

Радійте, вдосконалюйтеся у любові, зодягаючись у Христа! «Возлюблені! Любімо один одного, бо любов од Бога, і кожен, хто любить, народжений од Бога і знає Бога. Хто не любить, той не пізнав Бога, бо Бог є любов» (1 Ін. 4, 7–8).

До нової збірки увійшли здебільшого бесіди митрополита Антонія з паствою, що записані були в різні роки і не виходили друком раніше. Книга призначена широкому колу читачів – духовенства й мирян, котрих турбують духовні проблеми життя.